Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/nyirikhu/html/vipokotour.hu/includes/menu.inc 2292 sor).

VIP-ÖKO-TOUR

A VIP Öko Tour útvonala

A VIP-ÖKO-TOUR a Vásárosnaményi Információs Pontot üzemeltető FIX - Fiatalok Kulturális Szövetsége - Ifjúsági Egyesület egy évig tartó környezetvédelmi információs kampánya. A projektet az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programján keresztül finanszírozza. Egy éven keresztül, minden hónapban szervezetünk a vásárosnaményi kistérség településeinek közösségi rendezvényein és iskoláiban bonyolít szemléletformáló programokat a következő témákban:

  • - Hulladékcsökkentés
  • Hazai, helyi termékek iránti kereslet növelése
  • Energiafogyasztás racionalizálása
  • Ökotudatos háztáji gazdálkodás
  • Megújuló energiák használatának ösztönzése

A közösségi rendezvényeken a VIP-ÖKO-TOUR sátrában a fenti témákat kifejtő információs kiadványokkal, játékokkal, a kvízeinket kitöltőket nyereményekkel várják önkénteseink, szakembereink. Az iskolákban környezeti nevelésben járatos pedagógusaink az alsó és felső tagozatos és középiskolás korosztályok ismereteit interaktív foglalkozásokon bővítik.

A projektünk célja a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos pozitív szemléletváltás kialakítása a kistérség lakóiban.